Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Voor het ernstig mishandelen van hun (stief-)dochter is woensdag tegen een man en vrouw 12 maanden cel geëist. Het meisje werd zeker een half jaar ernstig mishandeld, waarbij zij zonder kleding werd buitengezet, werd geknepen en vastgebonden en peper in haar ogen gestrooid kreeg. De ouders geven elkaar de schuld van de mishandeling. Dat meldt RTL Nieuws.

De stiefvader van het nu vijfjarige meisje is al tijden van de aardbodem verdwenen, hij weigert aan de zaak mee te werken. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 12 maanden tegen de man en de vrouw, maar bij haar zijn acht maanden daarvan voorwaardelijk. De officier van justitie is van mening dat een langere straf grote gevolgen zou hebben voor het meisje. Zij zit nu tijdelijk bij een pleeggezin.

Het OM had de moeder van het meisje eerst niet als verdachte aangemerkt, totdat er verhalen van getuigen binnendruppelden. Zij beweert echter niets met de mishandeling te maken hebben gehad, maar was bang aangifte te doen tegen haar inmiddels ex-vriend. Hij beweert daarentegen dat zij haar dochter zou hebben mishandeld. Dat is om het even, vindt de officier van justitie. “Niet ingrijpen bij mishandeling is in mijn ogen medeplegen. Zowel de moeder als haar ex-vriend zijn verantwoordelijk.”

Tijdens de rechtszaak gisteren werden ook deskundigen gehoord. Zij adviseren de moeder om samen met haar dochter beschermd te gaan wonen, vooral omdat zij problemen uit de weg lijkt te gaan. De moeder liet weten dat niet nodig te vinden. Over twee weken volgt de uitspraak van de rechtbank. 

Door: Redactie Nationale Zorggids