Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

Vorige week woensdag maakten zes meisjes een puinhoop van de gesloten jeugdinstelling waarin zij wonen. Medewerkers en beveiligers vreesden tijdens de actie van de meisjes voor hun eigen veiligheid en vluchtten naar een andere ruimte in het gebouw. Aldaar wachtten zij op de politie. Dat meldt Omroep Brabant. 

De medewerkers van jeugdinstelling Lievenshove van Juzt belden de politie die vervolgens inclusief politiehond ter plekke kwamen. De meisjes, met leeftijden tussen de dertien en zeventien jaar, zijn aangehouden voor bedreiging en vernieling.

“De medewerkers hebben alle procedures goed gevolgd. Daar zijn we heel blij mee. Alle betrokken partijen zijn goed geïnformeerd. We kijken in overleg met de politie wat er verder met de meisjes gebeurt. Daar kan ik weinig over zeggen. Bij dat overleg staat voor ons de veiligheid van cliënten en het personeel voorop”, zegt woordvoerder Margriet Dijckmans van Juzt.

De laatste tijd neemt dit soort incidenten toe in de instellingen van Juzt. Waarom weet de organisatie niet. Gesloten jeugdinstelling Lievenshove telt tientallen uithuisgeplaatste kinderen. De meeste van hen zitten daar maar kort. Dit maakt het voor de instelling lastig om het achterliggende probleem te achterhalen. Juzt bekijkt momenteel de mogelijkheden om de veiligheid van het personeel en de cliënt te garanderen. “Dat is echt het allerbelangrijkst voor ons”, aldus Dijckmans. 

Door: Redactie Nationale Zorggids