Normal_vgz_zorgverzekering

In het Kader van de Week van Zorg en Welzijn hield zorgverzekeraar VGZ een gastcollege voor mbo-leerlingen op het Rijn IJssel College in Arnhem. Tom Kliphuis, voorzitter van de raad van bestuur van VGZ, peilde op 14 maart de kennis van de studenten over zorgverzekeringen met een quiz. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). 

Tijdens de quiz stelde Kliphuis vragen over de zorg voor kinderen onder de 18 jaar, de link tussen politiek en zorg en wie bepaald heeft dat iedereen in Nederland meebetaalt aan de zorg. De aanwezige leerlingen mochten dit jaar voor het eerst hun stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uitbrengen.

Van 13 tot en met 18 maart is de Week van de Zorg en Welzijn. Ruim duizend locaties van zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen tijdens deze week hun deuren voor het grote publiek. Het motto van de week is ‘Maak kennis met kunde’. Het doel is de veelzijdigheid van zorg en welzijn te tonen, de nieuwe ontwikkelingen te laten zien en vooral de mensen die er werken in de schijnwerpers te zetten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids