Normal_rss_entry-81547

Een 45-jarige vrouw uit Arnhem heeft een voorwaardelijke celstraf van een jaar gekregen voor het mishandelen van haar toen driejarig dochtertje. Haar 36-jarige ex-vriend uit Zevenaar heeft ook een jaar celstraf gekregen, maar dan onvoorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

De vrouw en haar toenmalige vriend hadden het meisje onder meer zonder kleren buiten in de kou gezet, spoten haar nat met water, propten een doek in haar mond en wreven peper in haar ogen.

De rechtbank acht bewezen dat het meisje tussen juli en december 2015 werd mishandeld. Bij deze mishandelingen had de man weliswaar een grotere rol, maar de vrouw had haar kind moeten beschermen. "Door niet in te grijpen en de mishandelingen niet te stoppen, heeft zij haar moederlijke taken ernstig verzaakt'', aldus de rechtbank.

Het meisje is altijd bij haar moeder blijven wonen en niet uit huis geplaatst. De instanties vinden het belangrijk dat zij ook nu bij haar moeder blijft. De vrouw heeft verplichte begeleiding bij de opvoeding. Ze heeft een extra lange proeftijd van vijf jaar gekregen zodat in de gaten gehouden kan worden of het goed gaat.

Door: ANP