Normal_copyright_stockfreeimages_mishandeling_kind_knuffel_

Gisteren oordeelde de rechter dat het driejarige meisje dat ernstig werd mishandeld door haar moeder en stiefvader bij haar moeder mocht blijven. Daar heeft de Raad voor de Kinderbescherming een stokje voor gestoken. Zij is gistermiddag met spoed uit huis geplaatst. Dat meldt NOS.

Het meisje is altijd bij haar moeder blijven wonen en niet uit huis geplaatst. De instanties vonden het belangrijk dat zij ook nu bij haar moeder bleef. De vrouw zou verplichte begeleiding bij de opvoeding krijgen. De rechtbank gaf haar een extra lange proeftijd van vijf jaar zodat in de gaten gehouden kon worden gehouden.

De uitspraak dat het meisje bij haar moeder mocht blijven is echter twee weken oud. In de tussentijd is gebleken dat de moeder zich niet houdt aan enkele afspraken met de hulpverleners. Daarom vroeg de Raad voor de Kinderbescherming met spoed een uithuisplaatsing aan. Daar ging de kinderrechter mee akkoord. Volgende week wordt weer bekeken of de moeder van het meisje de opvoeding weer op zich kan nemen. Een definitief besluit volgt later. 

Door: Redactie Nationale Zorggids