Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft gisteren besloten dat het Openbaar Ministerie (OM) de moeder van de overleden 8-jarige Sharleyne alsnog moet vervolgen. De moeder van het meisje dat in 2015 overleed na een val vanaf de tiende etage van een flatgebouw werd kort na het incident gezien als verdachte, maar was dat al snel niet meer. Nu het OM haar alsnog moet vervolgen, is zij weer verdachte in de zaak. Dat meldt RTV Drenthe.

Ondanks een eerder gebrek aan bewijs, geeft het gerechtshof aan dat er nu toch aanwijzingen zijn voor betrokkenheid Sharleynes' moeder bij haar dood. Haar vader probeerde de zaak tijdenlang te heropenen, omdat hij van mening is dat het OM te weinig onderzoek heeft gedaan naar de dood van Sharleyne en de betrokkenheid van haar moeder. Mede op basis hiervan heeft het gerechtshof besloten de zaak te herzien.

“Sharleyne bevond zich de betreffende nacht in de woning van de moeder en stond onder haar zorg en toezicht. Er zijn geen sporen in of rondom de woning aangetroffen die duiden op de aanwezigheid van andere personen ten tijde van de val. Het stilzwijgen van de moeder draagt bij aan de opvatting dat er geen derde bij betrokken was”, aldus het gerechtshof. 

Door: Redactie Nationale Zorggids