Normal_martin_van_rijn_vws

Er is groot draagvlak onder gemeenten om de positie van de kinderen in de opvang te verbeteren. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. In de brief gaat de bewindsman in op de aangeboden petitie van Het Vergeten Kind en The Unforgettables over kinderen in maatschappelijke- en vrouwenopvang. Dit meldt met ministerie van Volksgezondheid.

In februari bood de stichting Het Vergeten Kind en The Unforgettables de Kamer een petitie aan waarin zij namens bijna 64.000 mensen aandacht vragen voor de positie van kinderen in de opvang. Zij pleiten ervoor dat de 7.000 kinderen die jaarlijks in de vrouwenopvang of maatschappelijke opvang terecht komen, een veilige plek krijgen en deskundige begeleiding.

In de brief geeft Van Rijn toe dat er nog te veel kinderen in de opvang zitten die zich niet gehoord voelen. De Leidse burgemeester Henri Lenferink gaat er als aanjager op toe zien dat gemeenten met de opvanginstellingen hun verantwoordelijkheid nemen, goede voorbeelden benutten en vooruitgang boeken. Deze maatregelen zullen moeten leiden tot een structurele verbetering van de positie van kinderen in de opvang.

Door: Redactie Nationale Zorggids