Normal_gebarentaal346

De stichting NSDSK is voor de nieuwe KinderGebaren-app genomineerd voor de Siméa Innovatieprijs. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan innovaties die bijdragen aan de ontwikkeling van mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking. Wie de prijs wint, wordt op vrijdag 7 april bekendgemaakt; zes dagen na het lanceren van de KinderGebaren-app. Dat meldt NSGK.

De app is speciaal gemaakt voor jonge kinderen die doof of slechthorend zijn of spraak-taalproblemen hebben. Via de app worden de gebaren op een speelse manier aangeboden. In voorbeeldfilmpjes laten kinderen zien hoe gebarentaal werkt. Dat is een voordeel bij het leren, omdat kinderen graag iets van elkaar opsteken.

Een ander voordeel is dat de KinderGebaren-app ook te gebruiken is door broertjes, zusjes of klasgenootjes van dove of slechthorende kinderen. Bovendien kan de app in klassen worden gebruikt, omdat kinderen met een beperking op het gebied van gehoor en spraak tegenwoordig vaker op een reguliere basisschool zitten in het kader van het Passend Onderwijs.

Dankzij financiële steun van de NSGK kon de KinderGebaren-app worden ontwikkeld door NSDSK, de stichting die specialistische zorg biedt aan mensen met gehoor-, taal- en spraakproblemen.

Door: Redactie Nationale Zorggids