Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

Informateur Edith Schippers heeft vrijdag een brief ontvangen van jongeren die aandacht vragen voor alle kinderen die in Nederland in de knel zitten. De brief was ondertekend door de Jongerentaskforce van Augeo Foundation, de Jongerenadviesraad van Het Vergeten Kind en de Jongerenraad van Kinderpostzegels. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

In de brief beschrijven de jongeren hun verlanglijstje voor het nieuwe kabinet. Zo willen zij dat er een nieuw Actieplan Aanpak Kindermishandeling komt waarin alle ministeries samenwerken, vragen ze meer aandacht voor betere hulp ná kindermishandeling en roepen ze op tot betere scholing voor wethouders Jeugd.

Tevens vragen zij om serieuze jongerenparticipatie. Jongeren zouden inspraak moeten hebben op het gemeentelijke jeugdbeleid, jongeren moeten betrokken moeten worden bij wetgeving die over hen gaat en jongeren hebben recht op informatie en participatie in hun eigen hulpverleningstraject.

De jongeren sturen de brief namens de 118.000 kinderen die mishandeld worden, de 62.000 kinderen die slachtoffer zijn van seksueel geweld en de 16.000 kinderen die last hebben van de (v)echtscheiding van hun ouders. De brief schrijven ze ook namens de 23.000 kinderen die opgroeien met een verslaafde ouder, de zevenduizend kinderen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang en alle schoolkinderen die worden gepest. 

Door: Redactie Nationale Zorggids