Logo_fontys__logo

Donderdag 8 juni 2017 organiseert Fontys Hogeschool Pedagogiek een symposium over Dating en relatievorming bij jongeren en jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Het symposium is bedoeld voor professionals die (gaan) werken met jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Dat meldt Fontys. 

In dit symposium wordt dieper ingegaan op de ervaringen die jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking hebben met daten en relatievorming. Daarnaast bespreken we hoe zowel (aankomend) professionals als de doelgroep ondersteund kunnen worden in dit proces.

Ervaringen uit de praktijk en onderzoek komen beiden uitgebreid aan bod. Doel van het symposium is dat deelnemers met concrete ideeën naar huis gaan over hoe zij relatievorming bij jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking kunnen bevorderen.

Sprekers zijn onder andere pedagoog en seksuoloog Judith Kreijne, pedagogen Amy de Waal en Ilse Renders, docent Dilana Schaafsma en promovendus Joke Stoffelen. Kreijne is gespecialiseerd in relatievorming en dating bij mensen met een verstandelijke beperking en is bekend van het BNN programma ‘The Undateables’. De Waal en Renders hebben loefjoe.nl, een datingbureau opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking, zij delen hun ervaringen. Schaafsma en Stoffelen delen recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van relatievorming en bespreken de implicaties ervan voor het werkveld van de zorg voor jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. 

Door: Redactie Nationale Zorggids