Normal_rss_entry-90536

Een stiefmoeder heeft in hoger beroep 4,5 jaar cel gekregen voor het mishandelen van haar stiefkinderen. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Haag woensdag. De straf is hoger dan in eerste aanleg. Toen kreeg ze drie jaar cel opgelegd. De vader heeft van het hof dezelfde straf gekregen als van de rechtbank namelijk achttien maanden gevangenisstraf.

De destijds twaalfjarige stiefdochter werd in februari 2015 ernstig onderkoeld en met een hartstilstand aangetroffen in haar ouderlijk huis in Roelofarendsveen. Haar lichaamstemperatuur was nog maar 23 graden. Haar stiefmoeder waarschuwde zelf een ambulance, omdat het meisje onwel zou zijn geworden. Ze overleefde ternauwernood.

In de strafmaat heeft het hof meegenomen dat het meisje in de week daarvoor in slechte gezondheid verkeerde. Ook vindt het hof het van belang dat het die nacht vroor en dat de stiefmoeder niet één keer bij het meisje is gaan kijken.

Uit een eerdere verklaring van het meisje werd duidelijk hoe ver de kindermishandeling ging. Zij werd als straf voor bedplassen buiten gezet, in dunne kleding. Ook moest zij in de schuur slapen en kreeg zij geen beddengoed. In een andere ruimte moest het raam altijd open blijven en was de knop van de radiator verwijderd. Dit leidde er in 2015 toe dat het meisje zo onderkoeld raakte, dat ze een hartstilstand kreeg. 

Door: ANP en Redactie Nationale Zorggids