Logo_homeride_2017

Op zaterdag 24 juni klinkt op het Domplein in Utrecht het startschot van HomeRide; de 24-uurs sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. Honderden wielrenners fietsen dan 500 kilometer in 24 uur voor de Ronald McDonald Huizen. Aan de start staan ook Olympisch kampioene Leontien van Moorsel en Paralympisch kampioene Alyda Norbruis. Dat meldt het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Beide kampioenen fietsen de eerste etappe mee om zo alle deelnemers moreel te steunen en omdat zij het belang van de Ronald McDonald Huizen willen onderstrepen. Norbruis, die middenin wedstrijdseizoen zit, vroeg hier speciaal ruimte voor van haar bondscoach.

Leontien van Moorsel zet zich in voor HomeRide. Naast de eerste etappe rijdt zij daarom ook de laatste 30 kilometer van de bikkeltocht mee met de HomeRiders. Om hen naar de finish te ‘duwen’. Ook gaat zij zich onderweg op een checkpoint inzetten door de verzuring uit de benen van de deelnemers masseren.

Norbruis rijdt de eerste etappe van HomeRide mee omdat zij zich verbonden heeft aan de Hoeve, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hier kunnen gezinnen met zorgintensieve kinderen (0 tot en met 25 jaar) op vakantie, of zij verblijven er met het gezin omdat een kind langdurig moet revalideren.

Extra support en motivatie “We zijn enorm vereerd met de betrokkenheid van deze twee grootheden in de wielersport”, zegt Renate Westerlaken-Loos, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Hun deelname kan niet anders dan een extra support en motivatie zijn voor alle duizend deelnemers aan HomeRide. Leontien gaat hen ook nog tips&tricks geven. In één woord fantastisch!” 

Veel HomeRiders fietsen mee omdat zij uit eigen ervaring weten hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen zijn. Na de start in Utrecht fietsen de HomeRiders via de Ronald McDonald Huizen Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Amsterdam om deze tocht weer in Utrecht te finishen.

McDonald’s is de hoofdsponsor van HomeRide en de hardloopequivalent HomeRun. Medewerkers van McDonald’s lopen en rennen zelf ook mee met vier teams. 

Door: Redactie Nationale Zorggids