Logo_logo_fier

Cliënten uit de specialistische opvangvoorzieningen van Fier stapten vorige week massaal achterop de motor bij leden van de KLPD, politieagenten en andere motorrijders. Samen maakten ze een toertocht door Friesland. Doel van deze motorttoerocht: de meiden op een andere manier in contact brengen met de politie. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. 

De ruim honderd cliënten die aan de tocht meededen, worden momenteel opgevangen in de specialistische opvangvoorzieningen van Fier. Onder hen slachtoffers van loverboys, mensenhandel en eergerelateerd geweld. "Dit initiatief is bedoeld om onze meiden eens een andere kijk op de politie te geven", zegt Linda Terpstra, directeur van Fier. "De jongeren die bij ons in de opvang terechtkomen hebben vaak een negatief beeld van de politie. Dit beeld proberen we om te zetten in iets positiefs."

Het was de tiende keer dat het evenement plaatsvond. Een jubileum dat gevierd werd met een optreden van zangeres Dilana Smith, bekend van The Voice of Holland.

Door: Redactie Nationale Zorggids