Normal_rss_entry-95501

Minister-president Mark Rutte heeft radiozender 3FM donderdagavond gefeliciteerd met het succes van de nagellakactie Lak door Tijn. De actie leverde ruim 1 miljoen euro op voor de behandeling van kinderen met hersenstamkanker.

“Na de fantastische actie in Breda met Serious Request die ook al in belangrijke mate rond Tijn draaide is het jullie gelukt om ook dit weer voor elkaar te krijgen”, sprak de premier. “Echt fantastisch.”

3FM-dj Domien Verschuuren, stuurde de felicitaties van Rutte “meteen door naar heel Nederland”. “Wij hebben alleen maar de zender ter beschikking gesteld aan Stichting Semmy.” Volgens Domiens collega Frank van der Lende is ook deze actie “een voorbeeld van hoe heel Nederland in korte tijd veel geld in kan zamelen”.

“Je hebt gelijk, dit is iets wat we met z’n allen doen in Nederland”, zei Rutte tegen de dj’s. “Tijn is zo’n voorbeeld voor heel veel mensen. Hoe je onder de allermoeilijkste omstandigheden zo veel energie kunt losmaken bij zo veel mensen, dat vind ik heel bijzonder.”

Het geld dat wordt opgehaald met Lak door Tijn, de actie die tot vrijdagmiddag 12.00 uur loopt, gaat naar Stichting Semmy. Die wil er een apparaat van kopen waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker behandeld kunnen worden. Tijn heeft hersenstamkanker, hij werd in december in een klap beroemd toen hij zijn nagellakactie aanmeldde bij het Glazen Huis in Breda.

Door: ANP