Normal_rss_entry-95737

Duizenden mensen hebben een berichtje achtergelaten op condoleance.nl voor Tijn Kolsteren, de zesjarige jongen die vrijdagochtend overleed aan hersenstamkanker. Vrijdag rond 21.00 uur hadden ruim 14.500 mensen een rouwbetuiging geschreven. Ze wensen de nabestaanden sterkte en noemen Tijn een held en een kanjer.

Tijn werd bekend door zijn nagellakactie tijdens Serious Request, waarmee geld werd ingezameld voor Afrikaanse kinderen met longontsteking. De actie liep na Serious Request nog door tot vrijdag en bracht ruim 1,1 miljoen euro op. Het geld gaat naar de Stichting Semmy, die er een apparaat van wil kopen om kinderen met hersenstamkanker te behandelen.

"Tijn, die het leven van zovele kinderen met longontsteking gered heeft, heeft uiteindelijk door een longontsteking het leven gelaten", meldt de directeur van de basisschool waar Tijn op zat, op de website. Tijn was nog tot afgelopen woensdag op school. Hij zou over een week zeven zijn geworden.

Ook Youp van 't Hek heeft gereageerd op het nieuws. Toen Van ’t Hek hoorde dat Tijn Kolsteren was overleden, dacht hij één ding. “De schat heeft het zelf geregisseerd. Zijn miljoen voor zijn vriendjes en vriendinnetjes is binnen. Dus vond je dat je wel kon gaan.”

Van 't Hek, die zich de afgelopen maanden inzette voor de vervolgactie Lak door Tijn, schreef in plaats van een column voor NRC een brief aan de zesjarige nagellakheld die vrijdagochtend stierf. “Een moeizaam epistel, want het huilen staat me nader dan het schrijven.” Youp “moest” Tijn schrijven, “omdat ik je wil bedanken voor alles wat jij als zesjarig mannetje deze oude cabaretier hebt geleerd”.

Door: ANP