Logo_kinderhulp-logo

Nationaal Fonds Kinderhulp deelde gisteren haar eerste ‘Zomerpretpakketten’ uit tijdens een gezellige middag verzorgd door KinderResto bij Villa Zebra in Rotterdam. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die in armoede leven en niet uitkijken naar de zomervakantie. In Nederland heeft 1 op de 8 kinderen helemaal geen leuke vakantieperiode door armoede. Het Zomerpakket zit vol leuke dingen voor een fijne zomervakantie. Dit meldt Nationaal Fonds Kinderhulp.

Kinderhulp doet samen met spaarvarkentje Lukkie (gekregen van Kinderen voor Kinderen) een tour door Nederland en deelt op zes verschillende locaties Zomerpretpakketten uit met diverse (gesponsorde) artikelen, voor mooi en slecht weer, om de vakantie mee door te komen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, (vakantie)boeken, een bioscoopbon, zonnebrandcrème en een uitje naar een pretpark + vervoer. De pakketten worden via intermediairs van Kinderhulp uitgedeeld aan de kinderen.

“Ieder kind moet erbij kunnen horen, ook kinderen in armoede”, zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp, vol overtuiging. “We delen dit jaar 300 Zomerpretpakketten uit door heel Nederland, maar het doel is om dit aantal de komende jaren fors uit te breiden. Dit doen we natuurlijk niet alleen. Er zijn verschillende sponsoren die ons spullen of korting geven zodat wij deze pakketten kunnen samenstellen.”

Jan Wezendonk en Fatih Elbay (Voorzitter Gebiedscommissie Feijenoord) hebben vandaag de eerste pakketten overhandigd. “Ik, en met mij de hele gebiedscommissie, ben diep geraakt over het feit dat Kinderhulp zich zo inzet voor kinderen die het nodig hebben. Ieder kind verdient gewoon een fijne zomervakantie,” aldus Elbay. Naast de Zomerpretpakketten trakteerde KinderResto, een initiatief van Resto VanHarte, de kinderen namens Kinderhulp ook op een kookworkshop, diverse sport- en spelactiviteiten en een verantwoorde,  lekkere lunch.

Door: Redactie Nationale Zorggids