Logo_ncj-logo

Netwerkorganisatie Integrale Vroeghulp (IVH) zal een doorstart maken om kinderen al in een vroeg stadium hulp te blijven bieden. Dit schrijft de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op haar website. Aan de doorstart werken verschillende partijen mee en de coördinatie komt te liggen bij het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Dit meldt Skipr.

Vroeghulp helpt bij het signaleren en begeleiden van kinderen met een beperking, chronische ziekte of dreigende ontwikkelingsachterstand. De netwerkorganisatie zorgt er voor dat deze kinderen tijdig op de juiste plek hulp krijgen om zo de problemen al vroeg aan te pakken. Aan het netwerk werken niet alleen professionals uit verschillende disciplines samen, maar ook ouders maken deel uit van de organisatie. Zo wordt gezocht naar de beste oplossing voor het kind.

De landelijke activiteiten worden de komende maanden overgedragen. Voor de doorontwikkeling en het verstevigen van IVH wordt gebruik gemaakt van een meerjarig plan. Dit moet er voor zorgen dat kinderen in nood hulp kunnen blijven krijgen via Integrale Vroeghulp. Aan de doorstart werken onder andere MEE.NL, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, NCJ, VNG en de oudervertegenwoordiging mee.

Door: Redactie Nationale Zorggids