Normal_normal_kind-eten-voedsel

Wie als kind veel eiwitten eet, zou daardoor een hogere kans hebben om later met overgewicht te kampen. Dit hebben onderzoekers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam geconcludeerd. Aan het onderzoek deden ruim 3.500 kinderen mee van verschillende achtergronden. Eiwitten zitten onder andere in zuivel, noten, vlees en eieren. Dit meldt NU.nl.

De deelnemers in de leeftijd een tot tien jaar moesten met hun ouders een vragenlijst invullen over  de hoeveelheid van eiwitten, koolhydraten, suikers en vet die via de voeding werd genuttigd. Ook werd gekeken naar de culturele achtergrond, de mate van beweging en of het kind borstvoeding heeft gekregen als baby. Kinderen die naar verhouding veel eiwitten aten in hun kinderjaren, hebben op latere leeftijd vaker overgewicht.

“Vervolgonderzoek zal uit moeten wijzen in welke mate proteïnen ingenomen dienen te worden om gezond te blijven”, zegt een van de onderzoekers. De resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd tijdens een wereldwijd congres over overgewicht.

Door: Redactie Nationale Zorggids