Normal_huiselijk_geweld-kindermishandeling-kind-misbruik

De regio Hart van Brabant krijgt een eigen 'Taskforce Kindermishandeling'. Het doel is om het aantal gevallen van kindermishandeling en huiselijk geweld te verminderen. Aanleiding voor deze taskforce is dat de cijfers rondom kindermishandeling in de regio niet dalen, ondanks de grote inzet op het thema. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Meer dan 3.000 kinderen in het Hart van Brabant krijgen jaarlijks met huiselijk geweld of kindermishandeling te maken. De Taskforce Kindermishandeling gaat er onder meer voor zorgen dat organisaties meer met elkaar gaan samenwerken. Ook wil de Taskforce dat het thema kindermishandeling meer aandacht krijgt.

De start is in de week van de kindermishandeling (20 t/m 25 november 2017). Dan starten tevens de eerste activiteiten. In de Taskforce komen deskundigen te zitten die zeer betrokken zijn bij het onderwerp. Thema's die aan de orde gaan komen zijn: preventie en signalering en innovatie in de samenwerkingsketen. Dat gebeurt onder meer door het samenbrengen en verbinden van initiatieven en projecten in de regio en het delen van resultaten zodat anderen hiervan leren en profiteren.

Na de zomer gaat de Taskforce op zoek naar ambassadeurs die het thema breed onder de aandacht gaan brengen. Wethouder Marcelle Hendrickx van Tilburg wordt voorzitter van de regionale Taskforce. Ze maakte eerder deel uit van de Wethouders Koplopersgroep van de landelijke Tasforce Kindermishandeling en seksueel misbruik. Deze groep adviseerde om een regionale Taskforce op te zetten. Regio Hart van Brabant is een van de eerste regio's die dit doet.

Door: Redactie Nationale Zorggids