Normal_kind_mishandeling_bed_bang_ansgst_verdriet_slapen

Twee meisjes van vijftien en zeventien jaar oud zijn veroordeeld tot jeugddetentie en jeugd-tbs voor het mishandelen en vernederen van een veertienjarig meisje nabij Utrecht Centraal. Dit maakt de rechtbank in Utrecht vandaag bekend. Dit meldt NU.nl.

Het meisje van 15 is veroordeeld tot zeven maanden jeugddetentie en jeugd-tbs voor vrijheidsberoving van het slachtoffer. Ze heeft in meerdere instellingen en groepen gezeten, waaruit ze veelvuldig wegliep. Gezien deze geschiedenis wil de rechtbank haar in een gesloten setting plaatsen. 
 
Het zeventienjarige meisje was aanwezig bij de mishandeling en greep niet in. Zij krijgt daarom 120 dagen jeugddetentie opgelegd en zal onder streng toezicht komen te staan. Ook wordt ze opgenomen in een begeleid wonen-traject.
 
Begin dit jaar bedreigden de meisjes het slachtoffer met een mes en dwongen ze haar naar een parkje in Utrecht te lopen. Daar moest ze zichzelf uitkleden en in ijskoud water staan. De vijftienjarige verdachte maakte vervolgens een foto van haar, mishandelde haar en stak haar met een mes. 
 
Door: Redactie Nationale Zorggids