Logo_inspectie_jeugdzorg

Melius Zorg BV voldoet inmiddels aan het eerste onderdeel van de aanwijzing van 1 mei 2017 over minimum verwachtingen ten aanzien van de veiligheid. De inspecties houden echter ernstige zorgen over de verbeterkracht van de instelling en het verbetertraject dat nog loopt. De instelling voor jeugdzorg kreeg eerder dit jaar al een aanwijzing en een last onder dwangsom. Dit meldt Inspectie Jeugdzorg.

Op 13 juni 2017 hebben de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan Melius Zorg BV in Den Haag een last onder dwangsom opgelegd omdat bleek dat de instelling eerder gevraagde noodzakelijke verbeteringen nog niet had gerealiseerd.

Op grond van het resultaatverslag dat de inspecties van Melius Zorg ontvingen en het bezoek van de inspecties aan de locaties Schilderswijk en Kijkduin, concluderen de inspecties dat Melius Zorg aan het eerste onderdeel van de aanwijzing van 1 mei 2017 voldoet. Hiermee is een einde gekomen aan het dwangsomtraject. De inspecties houden ernstige zorgen over de verbeterkracht van Melius Zorg. Dit betreft de kwaliteit van de verbeteringen, het feit dat zij nog niet geborgd zijn en het tempo waarmee de verbeteringen worden doorgevoerd. De inspecties blijven Melius Zorg in hun toezicht nauwgezet volgen.

De instelling dient op 1 september te voldoen aan het tweede deel van de aanwijzing. De inspecties hebben overleg met het zorgkantoor en de gemeente Den Haag over de zorgen van de inspecties ten aanzien van het verbetertraject. Indien Melius Zorg voor de deadline geen gevolg heeft gegeven aan het tweede onderdeel van de aanwijzing, kunnen de inspecties een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom opleggen om de naleving van dit onderdeel van de aanwijzing af te dwingen.

Door: Redactie Nationale Zorggids