Normal_normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet__1_

Als het aan de vader van de overleden 8-jarige Sharleyne ligt, worden alle betrokken medewerkers van de jeugdzorg verhoord. Hij en zijn advocaat vinden dat er te veel is misgegaan in de aanloop naar de dood van het meisje en tijdens de zaak. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Als juist in deze bizarre zaak de conclusie is dat instanties niet verwijtbaar hebben gehandeld, in welke zaak dan wel? Dit falen kan niet zonder gevolgen blijven”, zegt advocaat Sébas Diekstra, verwijzend naar de situatie waarin het meisje verbleef voorafgaand aan haar dood.

De ouders van de 8-jarige Sharleyne scheidden in 2011. Zij kwam bij haar alcoholverslaafde moeder te wonen. Voordat zij in 2015 overleed, had het gezin al drie jaar te maken met verschillende jeugdzorginstanties. Diverse keren kwamen daar meldingen binnen over de woonsituatie van Sharleyne. Wanneer haar moeder een nieuwe relatie krijgt, komen er ook meldingen van huiselijk geweld binnen. De onhoudbare situatie leidt zelfs tot onzindelijkheid bij Sharleyne.

De advocaat van haar vader spreekt over een verdrietig dossier. Hij snapt ook niet waarom er nooit is ingegrepen. Want duidelijk is dat er veel fouten zijn gemaakt, zo blijkt uit de conclusie van drie inspecties. Diekstra is van plan de zorgmedewerkers onder ede te horen, want beiden zijn van mening dat de zaak niet zonder gevolgen afgesloten kan worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids