Normal_kind__eten__groenten

Groenten die niet gesneden zijn, worden beter opgegeten dan kleine stukjes groenten. Dit blijkt uit onderzoek van Australische wetenschappers die hiermee willen aantonen dat het bij het aanleren van eetgewoonten niet gaat om het soort eten, maar de presentatie van het eten. Dat meldt RTL Nieuws. 

Twee dagen lang kregen kinderen tussen de vier en twaalf jaar een broodtrommel met daarin wortel. Op de eerste dag vonden ze een hele wortel en op de tweede dag was één wortel in een aantal stukjes gesneden. De jonge deelnemers aten acht tot tien procent meer wortel wanneer zij het in één stuk voor zich hadden liggen. De onderzoekers adviseren ouders dan ook om groenten in één stuk op het bord te leggen en niet in kleine stukjes.

“Ik vind het een logische uitkomt, kinderen kijken altijd naar hoeveelheden. Vier snoepjes zijn bijvoorbeeld altijd leuker dan twee, maar het gaat ook op voor groenten die ze niet lekker vinden: dan hebben ze liever één stuk dan veel kleine”, zegt opvoedkundige Marina van der Wal die niet bij het onderzoek betrokken was.

Door: Redactie Nationale Zorggids