Normal_rss_entry-100535

Uitzettingen van kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland wonen, moeten worden stopgezet tot er duidelijker beleid komt over het kinderpardon. SP-Kamerlid Jasper van Dijk roept hiertoe op naar aanleiding van de uitzetting naar Armenië van een vrouw, wier kinderen nog wel in Nederland zijn.

"Wat de SP betreft moeten kinderen die er langer dan vijf jaar zijn en die zijn geworteld in Nederland kunnen blijven'', licht Van Dijk toe. "Het gaat om een paar honderd kinderen, het is geen immense groep.''

Van Dijk verwijst ook naar een motie die eerder dit jaar door de Kamer werd aangenomen, waarin demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie werd opgeroepen deze groep in aanmerking te laten komen voor een kinderpardon.

Volgens staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft de moeder die maandag is uitgezet zelf  "de afweging gemaakt om niet samen met de kinderen te vertrekken''. De bewindsman zei in een reactie "op elk moment klaar te staan om te zorgen dat moeder en kinderen zo snel mogelijk kunnen worden herenigd in Armenië''. 

Door: ANP