Normal_club-2492013_960_720

De man die een 11-jarig meisje zou hebben verkracht, geeft het meisje de schuld. Hij claimt dat de elfjarige naakt bovenop hem ging zitten, maar herinnert zich er verder niets van. Afgelopen najaar zou de man het slachtoffer drugs hebben gegeven voordat hij haar verkrachtte. Ze bleek zwanger. Dat meldt de Volkskrant. 

Een eerder onderzoek wees al uit dat het meisje inderdaad gedrogeerd was. In een hoofdhaar waren de overgebleven sporen van temazepam gevonden. Een verdovend middel dat gebruikt wordt als slaapmiddel. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de man daarop van het plegen van ontucht met een minderjarig meisje die in een bewusteloze staat verkeerde.

Ondanks dat het elfjarig meisje eerder heeft aangegeven zich niets te kunnen herinneren van het voorval, wil de advocaat van de 61-jarige man het meisje alsnog horen in de rechtbank. De officier van justitie noemt dit potentieel schadelijk voor het slachtoffer die op zeer jonge leeftijd abortus heeft moeten laten plegen. De rechtbankvoorzitter vindt het niet nodig om het meisje te horen.

“Het is verwerpelijk dat iemand niet zijn verantwoordelijkheid neemt en de schuld op een 11-jarig meisje wil afschuiven. Ik ben blij dat ze niet hoeft te getuigen over zo’n onzinverhaal”, aldus Meyke Spauwen, advocaat van het jonge slachtoffer.

Door: Redactie Nationale Zorggids