Normal_pinda

Op jonge leeftijd genezen van een pinda-allergie is in de nabije toekomst wellicht mogelijk. Australische onderzoekers hebben ontdekt dat een dagelijkse dosis van probiotica en pinda-eiwitten een pinda-allergie compleet geneest. Dat meldt RTL Nieuws. 

Het Australisch onderzoek vond plaats onder twintig kinderen die dagelijks probiotica en pinda-eiwitten binnenkregen, waarbij de hoeveelheid eiwitten steeds werd verhoogd. 70 procent van deze kinderen was helemaal van zijn allergie af na anderhalf jaar tijd. Vier jaar later tolereerden ze de pinda’s nog steeds zonder problemen. Het vernieuwende aan deze methode is de probiotica. Gedacht wordt dat de probiotica het afweersysteem rustig houdt terwijl het kind de pinda-eiwitten binnenkrijgt, waardoor de allergische reactie wegblijft.

“Het is een relatief klein onderzoek, maar hier word je wel blij van. Tot nu toe proberen we de allergische reacties van kinderen met een pinda-allergie met behulp van immunotherapie te temperen, maar bij deze studie is het gelukt om kinderen echt te genezen”, zegt kinder-allergoloog Marike Stadermann. Wel moet er eerst nog een grootschalig onderzoek plaatsvinden, voordat de behandeling in Nederland aangeboden wordt.

Door: Redactie Nationale Zorggids