Normal_normal_slapen_bed

Veel jongeren hebben last van slaaptekort. Onder invloed van hormonen, door een veranderende sociale omgeving of bijvoorbeeld door langdurig smartphonegebruik. Chronisch slaaptekort kan leiden tot talloze problemen zoals slechte leerprestaties, depressieve stemming en gedragsproblemen. Samen met Chrono@Work, een spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen, ontwikkelt de Hersenstichting daarom een lespakket over slapen voor middelbare scholieren. Het nieuwe lespakket wordt 27 september officieel gelanceerd. Dit meldt de Hersenstichting.

Het lespakket Charge Your Brainzzz, sluit aan bij lesstof van het tweede leerjaar biologie. Met dit lespakket wil de Hersenstichting jongeren informeren over het belang van slaap voor gezonde hersenen en hen stimuleren hun eigen slaapgedrag te verbeteren.

Op woensdag 27 september, in de week van de Biologie, zal het lespakket officieel worden gelanceerd bij CORPUS in Leiden. Docenten en andere geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom. Chrono@work biedt een docentenworkshop om u direct zelf het lespakket te laten ervaren. Voorafgaand aan de workshop kunnen deelnemers De reis door de mens bezoeken.

Meer informatie over de lancering en aanmelding op www.hersenstichting.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids