Logo_logo_ronald_mcdonald_kinderfonds

Awardwinnende YouTuber Joy (BeautyNezz) vraagt tijdens het TINA-festival op 23 en 24 september aandacht voor zieke leeftijdgenootjes. Ze roept in een video fans op om op een ludieke manier geld in te zamelen voor Ronald McDonald Huis Utrecht, zodat alle zieke kinderen een nachtzoen kunnen krijgen van hun ouders. Dat meldt EZPress. 

De 14-jarige Joy, die meer dan meer dan 500.000 abonnees heeft op haar YouTube-kanaal, roept haar fans op om haar tijdens een Meet & Greet te ontmoeten op het TINA-festival in Duinrell en ‘nachtzoentjes’ te doneren voor kinderen in het ziekenhuis. “Haal lege flessen op, lak nagels voor andere meiden, bak een taart of verzin een andere actie zodat zieke kinderen een nachtzoen kunnen krijgen van hun ouders”, zegt ze in haar video.

De Apeldoornse is sinds kort jongerenambassadeur van Ronald McDonald Huis Utrecht, nadat ze er dit voorjaar een maatschappelijke stage liep. “Toen zag ik zelf hoe belangrijk het is voor meiden en jongens die ziek zijn om hun familie dichtbij te hebben. Als ik in het ziekenhuis zou liggen, zou ik ook mijn ouders en broer in de buurt willen hebben. Ik zou niet weten wat ik zonder ze moet. Door het Ronald McDonald Huis logeren ouders en broertjes en zusjes om de hoek. En in de Ronald McDonald Huiskamer in het WKZ kan de hele familie ontspannen”, licht de tiener toe.

Door: Redactie Nationale Zorggids