Normal_augeo

Vijftig jongeren waarvan een groot deel te maken heeft gehad met mishandeling, verwaarlozing, vechtscheidingen van ouders, verslaafde ouders of ouders met psychische problemen of die moesten vluchten uit hun eigen land vormen een nieuwe taskforce, de Augeo Jongerentaskforce. Hun doel is dat alle kinderen in Nederland veilig opgroeien. Dat meldt Augeo Academy. 

De jongeren gaan zich, met hun nieuwe taskforce en plannen, voorstellen aan diverse burgemeesters en wethouders in Nederland en hulp aanbieden zodat meer jongeren veilig kunnen opgroeien. Hugo de Jonge, wethouder Rotterdam, Paul Kagie, wethouder Den Bosch en Roos van Gelderen, wethouder Leiden, kregen de jongeren als eerste op bezoek. 

De jongeren geven trainingen aan professionals die met kinderen en ouders werken. Ze geven gevraagd en ongevraagd hun mening over lokaal en nationaal beleid. Ze doen onderzoek en delen hun ervaringsverhalen (en die van anderen).

Concrete doelstellingen van de Jongerentaskforce zijn onder andere dat kinderen in een (v)echtscheiding een eigen positie krijgen, dat ieder kind dat niet veilig thuis is een steunfiguur krijgt en dat kinderen van verslaafde of psychiatrische ouders ook hulpverlening krijgen. Vluchtelingen kinderen moeten een verblijfsplaats krijgen tot duidelijk is of ze in Nederland moeten krijgen. Kinderen die geweld meemaken krijgen meer en betere hulp, en er wordt beter in de gaten gehouden of ze echt veilig zijn en blijven.

Door: Redactie Nationale Zorggids