Normal_kinderfonds

HomeRide en HomeRun, de 24-uurs sponsorwielertocht en sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds, gaan in 2018 beide in de vorm van een hart dwars door Nederland. De start en finish zijn in Utrecht. Honderden amateurwielrenners en hardlopers leggen het weekend van 23 en 24 juni 2018 respectievelijk 500 of 240 kilometer af. Non-stop, dag en nacht. Met hun prestatie zamelen zij geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Dat meldt het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Zo maken de deelnemers aan deze sponsorloop en sponsorwielertocht overnachtingen mogelijk voor gezinnen op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis. De 24 uur dat zij zich in het zweet trappen en rennen staan symbool voor de zorg voor zieke kinderen; die gaat immers ook dag en nacht door.

De routes van HomeRide en HomeRun vormen samen een groot hart met daarin ingesloten een kleiner hart. Daarmee drukken ze de liefde tussen ouder en kind uit. Want als ouders sluit je je kind in je hart, en als kind weet je je geborgen door die onvoorwaardelijke liefde. Home is where the heart is, legt het fonds uit.

Met een zelfgekozen team 500 kilometer fietsen of 240 kilometer hardlopen: HomeRide en HomeRun zijn tochten voor echte doorzetters. Na de start in Utrecht gaat de route van HomeRide langs de Ronald McDonald Huizen Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen om vervolgens in Utrecht te finishen. De HomeRunners komen onderweg langs Ronald McDonald Huis Rotterdam en komen 24 uur later eveneens in Utrecht over de streep.

Renate Westerlaken, directeur-bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Home is where the heart is, het is écht zo. Kinderen en ouders gaan, hoe spannend de situatie ook is, met een geruster hart slapen als ze weten dat zij dicht bij elkaar zijn. Bijna 77 procent van de zorgprofessionals geeft aan dat de nabijheid van hun ouders ook het genezingsproces van de kinderen bespoedigt. Daarbij zorgen onze 1.900 vrijwilligers, die dit werk vanuit hun hart doen, dat families in een Ronald McDonald Huis een gastvrij en warm thuis vinden.”

Door: Redactie Nationale Zorggids