Normal_normal_ouders_scheiding_gescheiden

De Jeugdbescherming in Brabant ziet dat steeds meer kinderen het slachtoffer zijn van een vechtscheiding. Deze kinderen hebben vaak specialistische jeugdzorg nodig. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Zo’n 75 procent van de meldingen die binnenkomen bij Jeugdbescherming Brabant gaan over een kind dat ernstig leidt onder de vechtscheiding van zijn ouders. Bestuurder René Meuwissen denkt dat dit probleem niet alleen in Brabant speelt en dat er daarom veel van de budgetten voor de jeugdzorg al op zijn.

In Brabant lopen de wachttijden voor gespecialiseerde jeugdzorg nu al op tot vier maanden. Kinderen die zo lang moeten wachten kunnen daardoor last krijgen van nog meer problemen die de zorgvraag nog complexer en duurder maken. Zelfs kinderen die onder toezicht worden gesteld, hebben  te maken met een wachttijd.

“Juist bij dit soort zaken is het van belang dat er snel hulp komt. Grijp je niet adequaat in, dan loop je het risico dat het kind hier de rest van zijn leven de gevolgen van ondervindt. Problemen met het aangaan van relaties en vriendschappen, drugsgebruik, slechtere prestaties op school en minder kans op de arbeidsmarkt”, zegt jeugdzorgwerker Esther Colenbrander.

Door: Redactie Nationale Zorggids