Normal_rss_entry-108629

De moeder van het in 2015 overleden achtjarige Sharleyne uit Hoogeveen is alsnog aangehouden. De 37-jarige vrouw wordt verdacht van moord dan wel doodslag, laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten.

Het meisje overleed na de val van een flat in 2015. In eerste instantie werd gedacht dat het om een noodlottig ongeval ging. De vader van het meisje geloofde dat echter niet en begon een zogeheten artikel 12-procedure om vervolging af te dwingen. Het gerechtshof in Leeuwarden gaf de vader gelijk.

Op basis van nieuwe aanwijzingen, zoals een nieuw forensisch rapport, is de moeder maandag aangehouden. Ze wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris, die moet beslissen over haar voorarrest.

Sharleyne woonde met haar moeder op de tiende verdieping van een flat in Hoogeveen. Haar lichaam werd twee jaar geleden in de nacht van 7 op 8 juni onderaan die flat gevonden. Nooit is komen vast te staan of het meisje is gevallen, gesprongen of gegooid.Op basis van getuigenverklaringen was eerder wel al vast komen te staan dat de moeder zich, direct na de val, op de galerij bevond.

Door: ANP