Normal_meisje_jong_kind_misbruik_pesten46

In het voortgezet onderwijs krijgen gemiddeld gezien twee tot drie meisjes op de 1.000 scholieren te maken met loverboys, zo blijkt uit een rapport van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Dit rapport komt naar buiten op de Europese dag tegen de mensenhandel en geeft een ‘betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde schatting van het aantal slachtoffers’. Dat meldt RTL Nieuws.

Loverboypraktijken komen vooral voor bij minderjarige meisjes. Dettmeijer noemt het zorgelijk en vreemd dat maar 11 procent van deze gevallen bekend is. Volgens haar kan dat komen omdat deze meisjes niet het gevoel hebben dat ze worden uitgebuit of dat een uitbuitingssituatie niet wordt opgemerkt. Dettmeijer zou dan ook graag zien dat instanties in de toekomst melding kunnen maken van slachtoffers zonder dat deze meisjes daar toestemming voor moeten geven.

Ook blijkt uit het rapport dat er vijf keer meer slachtoffers zijn van mensenhandel dan werd gedacht. Het gaat hierbij voornamelijk om vrouwen, waarvan een groot deel nog minderjarig is. Van deze groep zijn er elk jaar gemiddeld 6.000 mensen die worden uitgebuit voor prostitutie of webcamseks. Dat zegt Corinne Dettmeijer, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.

Door: Redactie Nationale Zorggids