Logo_logo_kindtool

Het Institute for Positive Health, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, de Stichting Kind en Ziekenhuis en de gemeente Utrecht lanceerden onlangs de eerste versie van de Kindtool Positieve gezondheid. Deze tool laat zien wat kinderen en jongeren zelf belangrijk vinden als het gaat om hun gezondheid. Dat meldt het Institute for Positive Health.

Deze tool biedt de mogelijkheid om de gezondheid van een kind in een breder perspectief te plaatsen. Zo is er naast de aandacht voor de lichamelijke gezondheid - met onderwerpen als eten, slapen en sporten-, extra oog voor het welbevinden van het kind en de sociale participatie, zoals steun van anderen en toekomstperspectief.

Deze Kindtool is het resultaat van een intensief project met 118 interviews met kinderen en hun
ouders. Landelijke experts op het gebied van jeugd hebben hierin samengewerkt met kinderen van 8 tot 18 jaar, met zowel een chronische ziekte of zonder ziekte.

Vanaf heden is de Kindtool via het Institute for Positive Health te bestellen als papieren of als digitale versie te gebruiken op https://kind.mijnpositievegezondheid.nl. Aankomend jaar wordt de tool verder ontwikkeld. Medio 2018 worden daarvan de eerste resultaten verwacht.

Door: Redactie Nationale Zorggids