Normal_mishandeling_kind_knuffel

In de aftrap van de Week tegen Kindermishandeling op maandag 20 november vindt er in twaalf provincies van 11.55 tot 12:16 uur een 21 Minuten-bijeenkomst plaats. Verschillende maatschappelijke organisaties als katholieke kerken, sportclubs, ziekenhuizen en scholen besteden dan aandacht aan kindermishandeling en hoe professionals kinderen tot steun kunnen zijn. Dit meldt Stichting Praat.

In deze 21 minuten vertellen ervaringsdeskundigen wat veiligheid en onveiligheid voor hen als kind betekende. Bezoekers krijgen de unieke kans om uit eerste hand te horen hoe een mishandeld, verwaarloosd of misbruikt kind zich voelt en wat het nodig heeft.
 
21 Minuten wordt georganiseerd door Ted Kloosterboer en Naomi Dessaur. Ted is directeur van Stichting Praat en is zelf ervaringsdeskundige. Naomi Dessaur werkt vanuit Dessaur Trainingen en is expert in de aanpak tegen kindermishandeling en huiselijk geweld. Zij traint professionals hoe zij kinderleed kunnen signaleren, zorgvuldig kunnen handelen om het vervolgens bespreekbaar te maken. 21 Minuten wordt gesteund door kennispartner Augeo en maakt onderdeel uit van de Week tegen Kindermishandeling. 

Door: Redactie Nationale Zorggids