Normal_kind__overgewicht__dik__afvallen__buik__obesitas__gezondheid

Kinderen met overgewicht die in Midden-Drenthe wonen kunnen hulp krijgen om gezonder te gaan leven. Het project Cool 2 Be Fit is gisteravond feestelijk gepresenteerd en richt zich op zowel kinderen als de ouders. Aan het project doen verschillende partijen mee om het gezin te ondersteunen met zowel voeding, fysiotherapie en geestelijke gezondheid (ggz). Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De start van Cool 2 Be Fit heeft lang op zich laten wachten. “We zijn al een jaar of twee bezig het programma naar Midden-Drenthe te halen”, zegt kinderfysiotherapeute Aletta Pomper. Kinderen in de leeftijd 8 tot 13 jaar kunnen via het programma niet alleen sporten, maar worden ook bijgestaan door diëtisten. Voor het sporten betalen de ouders een paar euro per maand dat wordt besteed aan beloningen en uitjes. “Het moet vooral leuk zijn”, vertelt sportconsulente Britt Tjalma. De kinderen sporten eerst samen en kunnen later voor een sport kiezen die zij zelf erg leuk vinden.

In het gebied heeft één op de vijf kinderen overgewicht. “Zeventig procent van de 9-jarige kinderen met overgewicht blijft als volwassene obees”, stellen diëtisten Claudia Heinsma en Jessie Haandrikman. Overgewicht zorgt niet alleen voor lichamelijke klachten, maar kan ook leiden tot pesten en een laag zelfbeeld. Assen was de eerste stad waar Cool 2 Be Fit gelanceerd is. De komst is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw en FrieslandCampina.

Door: Redactie Nationale Zorggids