Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Afgelopen maandag stond een vader terecht die zijn verstandelijk beperkte stiefzoon mishandelde. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Op 27 november wordt duidelijk of de stiefvader inderdaad de gevangenis in moet. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De 39-jarige man zou zijn stiefzoon in zijn kruis hebben geschopt, hebben geslagen met een stok in zijn gezicht en een riem tegen zijn billen. Het jongetje dat het syndroom van Down heeft, zei er zelf niets over. Pas toen zijn vader in oktober 2015 aan de bel trok, begon het balletje te rollen. Later bleek ook dat de school aan driemaal een melding had gedaan bij Veilig Thuis.

Het zusjes van de jongen geeft in een verklaring aan dat niet alleen haar broertje werd geslagen, maar ook haar moeder, haar zusjes en zijzelf waren het slachtoffer. Volgens haar sloeg hij de kinderen met een vuist, zodat de klap minder geluid maakte.

De advocaat van de verdachte beweert dat er onvoldoende bewijs is voor de mishandelingen waarvoor de man terecht staat. Hij zegt bovendien dat de verklaringen van de jongen met het Downsyndroom niet op waarheid hoeven te berusten. De kinderen wonen inmiddels bij hun biologische vader in Belgie. De verdachte heeft echter nog steeds een relatie met de moeder en daarom wil de officier van justitie dat hij ook een contact verbod opgelegd krijgt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids