Normal_rss_entry-114462

Acteur Marcel Hensema, bekend van zijn hoofdrol in hitserie Hollands Hoop, heeft op Facebook een hartverscheurende oproep gedaan om geld in te zamelen voor een zieke jongen uit Winschoten.

Geuko van Lang (5) kreeg anderhalf jaar geleden een acute vorm van polio en ligt nu in een ziekenhuis in Oost-Duitsland. Er bestaat een therapie die de jongen kan genezen, maar deze is duur en wordt alleen aangeboden in de VS. De ouders van Geuko hebben in hun woonplaats Winschoten al 80.000 euro ingezameld, een derde van het geld dat nodig is om de knul te helpen.

Hensema gaat tijdens de tournee van zijn solovoorstelling Mijn vrede geld inzamelen voor Geuko. Ook roept hij al zijn volgers en iedereen die maar een euro kan missen, op om via de stichting Adventure Geuko een donatie te doen. ”Je kan met een kwartje al het verschil maken voor het leven van deze jongen, zeker in de maand die voor ons ligt”, aldus Hensema.

De acteur haalt op Facebook flink uit naar zorgverzekeraar Ditzo, die zou weigeren de operatie voor de jongen te vergoeden. In een reactie op Facebook stelt Ditzo zich niet in deze versie van de feiten te herkennen.

Door: ANP