Normal_vluchteling_asielzoeker_jongen

Bekende Nederlanders vinden dat asielkinderen die vijf jaar of langer in Nederland wonen in aanmerking moeten komen voor een 'humaan kinderpardon'. Ze beginnen daarvoor donderdag een campagne in samenwerking met het platform DeGoedeZaak.

Onder anderen Anouk, Jan Terlouw, Humberto Tan, Angela Groothuizen, Arie Boomsma en Katja Schuurman willen de politiek overhalen om vierhonderd in Nederland opgegroeide en gewortelde kinderen een definitief thuis te geven. "Deze kinderen zijn hier door hun ouders heen gebracht, soms zelfs als baby. Ze weten inmiddels niet beter dan dit hun thuis is. Ze nu uitzetten, beschadigt ze in hun ontwikkeling én is een verspilling van hun talent. Het gaat maar om een kleine groep kinderen", aldus voormalig Tweede Kamerlid Tofik Dibi.

De BN'ers en maatschappelijke organisaties zullen via internet veertig dagen actie voeren om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen via de website zezijnalthuis.nl. De organisatie Defence for Children is donderdag met een aantal kinderen aanwezig bij een asieldebat in de Tweede Kamer. Het huidige kabinet is geen voorstander van verruiming van het kinderpardon.

Door: ANP