Logo_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Psycho Informa Instellingen een aanwijzing opgelegd. De instelling moet binnen drie maanden de zorg op een aantal punten hebben verbeterd. Psycho Informa voldoet niet aan de normen voor goede zorg en verantwoorde jeugdhulp. Dat meldt IGJ. 

Psycho Informa heeft drie kernlocaties in Schoonhoven, Woerden en Den Haag voor ambulante geestelijke gezondheidszorg en jeugdhulp. Ook zijn er vijf kleinere locaties. Psycho Informa heeft ongeveer 630 cliënten.

De inspectie bracht meerdere bezoeken aan verschillende locaties van Psycho Informa en sprak met het bestuur. De conclusie van de inspectie was dat er tekortkomingen waren op het gebied van governance, personeel en dossier. Toegezegde verbeterplannen bleven uit of waren onvoldoende.

De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Psycho Informa uit zichzelf voldoende zal verbeteren en legt daarom een aanwijzing op. Als Psycho Informa niet binnen drie maanden de benodigde verbeteringen uitvoert, kan de inspectie een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids