Normal_knuffel__kind__troost

Lugubere details zijn naar buiten gekomen over het letsel van een meisje van 14 maanden oud uit Hengelo, die in oktober 2017 overleed. Direct bij aankomst in het ziekenhuis, waar het meisje diezelfde dag overleed, bleek dat er sprake was van een onnatuurlijke dood. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat het meisje ernstig intern letsel had, gebroken ribben en 39 bloeduitstortingen op haar kleine lijfje. De verdachten, de moeder van het meisje en haar partner, blijven langer vastzitten. Dit meldt RTV Oost.

Hoewel de details naar buiten zijn gebracht, is de precieze doodsoorzaak nog niet vastgesteld. Wel worden de 22-jarige moeder en diens 32-jarige partner verantwoordelijk gehouden voor de dood van de dreumes. Haar vader had haar een paar dagen voor die fatale dag in goede gezondheid naar het stel gebracht. ‘s Ochtends belde de stiefvader van het meisje zelf een ambulance, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. De moeder en stiefvader ontkennen alle verdenkingen. Zij zeggen dat iemand de flat is binnengedrongen.

Het letsel van het meisje schijnt licht op de zeer ernstige mishandeling die het meisje heeft ondergaan. Zo was er sprake van scheuren in de maag , lever en milt, een gescheurde tong, waren haar ribben gebroken en zijn er tekenen van verstikking gevonden. Ook is amfetamine (speed) in het bloed van het meisje gevonden. Meer details wil het OM niet naar buiten brengen. De moeder en stiefvader worden nog verhoord door de politie. De man zou volgens het OM omschreven worden als gewelddadig en hij zou dagelijks speed gebruiken.

De zaak gaat verder op 17 april. Er zou veel onderzoek nodig zijn omdat beide verdachten zwijgen of ontkennen iets met de dood van het meisje te maken te hebben. Ook worden zij onderzocht door gedragsdeskundigen. Het OM zou de verdachten ter observatie naar het Pieter Baan Centrum willen sturen als de gedragsdeskundigen niets kunnen vinden.

Door: Redactie Nationale Zorggids