Normal_jongen

Nieuw onderzoek laat zien dat een schrikbarend aantal jongens in de omgeving Eindhoven in de prostitutie zit. Het gaat om minimaal zeventig jongens tussen de 14 en 22 jaar die geld krijgen voor het hebben van seks, zegt welzijnsorganisatie Lumens. Dat meldt NOS. 

De gemeente Eindhoven schrikt ervan en geeft toe dat volledigheid uit het zicht van de gemeente plaatsvindt. Lumens kwam erachter doordat het gesprekken aanging op plekken waar prostitutie wordt aangeboden. Lang niet alle jongens doen dit uit vrije wil, sommige jongens worden daartoe gedwongen.

Er zijn diverse websites te vinden waar volwassenen mannen vragen naar een jonge jongen om seks mee te hebben. Daarnaast dienen die websites ook als plek om anderen voor te bereiden op het werk. “Ik kreeg de vraag in verschillende steden waar ik gewoond heb of ik minderjarige Marokkaanse jongens wilde klaarstomen voor seks”, zegt een jongen die zichzelf Jordi noemt.

Als het aan de Nationaal Rapporteur Mensenhandel ligt, doet Nederland meer onderzoek naar de situatie. Niet alleen naar jongensprostitutie in de regio Eindhoven, maar er is landelijk onderzoek nodig. 

Door: Redactie Nationale Zorggids