Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet__1_

Zeker honderden Jehovah’s Getuigen zijn als kind seksueel misbruikt. Jehova’s hebben echter een eigen ‘rechtbank’ die zaken intern behandeld. Nu blijkt dat tientallen en misschien wel honderden zaken van seksueel misbruik geheim zijn gehouden, blijkt uit eigen onderzoek van RTL Nieuws. Slachtoffers vrezen dat Jehovah’s Getuigen Nederland de documenten kwijt zullen maken, waardoor het bewijs nooit door de buitenwereld gezien zal worden. Politie wordt namelijk bijna nooit ingeschakeld. Dat meldt RTL Nieuws. 

Jehovah’s handelen hun eigen rechtszaken af. Wie gestraft wordt, gaat niet de gevangenis in en hoeft ook geen boete te betalen. Wie een ernstige misdaad heeft begaan, wordt enkel misschien uit de kerk gezet. Van alle rechtszaken zijn verslagen opgesteld die nooit openbaar zijn gemaakt. Slachtoffers willen dat het Openbaar Ministerie de bewijzen ophaalt, maar deze weigert omdat het zogezegd geen concrete aanwijzingen heeft.

De terughoudendheid van het OM stoot hoogleraar Henny Sackers tegen de borst. “Dat het Openbaar Ministerie kennelijk tot op dit moment in een passieve rol blijft, is mogelijk te begrijpen, gelet op de ernst van de feiten die hier mogelijk spelen en de mogelijke beschikbaarheid van kant en klaar bewijsmateriaal.”

Door: Redactie Nationale Zorggids