Normal_meisje_jong_kind_misbruik_pesten46

In een brief aan de slachtoffers van kindermisbruik binnen Jehova’s Getuigen Nederland, laat het kerkgenootschap weten de dossiers over de misbruikzaken niet openbaar te maken. Volgens het genootschap is het niet duidelijk om welke juridische reden de dertien slachtoffers die de documenten eisen, deze nodig hebben. Dat meldt RTL Nieuws. 

ehovah’s hebben een interne rechtbank bestaande uit leidinggevenden binnen het genootschap. Zij beoordelen over een verdachte van misbruik schuldig is of niet. Maar mensen die schuldig bevonden zijn, worden nooit overgedragen aan de politie. Ze krijgen dus ook geen celstraf opgelegd. Het enige dat kan gebeuren is dat ze uit de kerk worden gezet.

De slachtoffers van het misbruik hebben onlangs advocaat Nico Meijering ingeschakeld om hen te ondersteunen bij de zaak. Hij zal dan ook een brief sturen naar de Jehovah’s Getuigen om ze wederom om medewerking te vragen. Mocht het kerkgenootschap dan nog weigeren, zullen juridische stappen volgen.

Gisteren gingen bestuursleden van Jehovah’s Getuigen Nederland een gesprek aan met het ministerie van Justitie en Veiligheid waarin werd gesproken over de gang van zaken binnen de kerk omtrent misbruik. Als het aan minister Sander Dekker van Rechtsbescherming ligt volgt er een onafhankelijk onderzoek binnen de kerk. 

Door: Redactie Nationale Zorggids