Normal_500_still4-2

In het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben ontmoet Tim Hofman twintig jonge mensen die ondanks hun beperking het onderste uit de kan halen, positief in het leven staan en vooral kijken naar de dingen die ze nog wel kunnen. Zo ontmoet hij Michiel die Progreria heeft en daardoor een hoogbejaard lichaam. En hij ontmoet Shivan, een jongen met Epidermolysis Bullosa. Al bij de kleinste aanraking ontstaan blaren en wonden op de huid die weer tot vergroeiingen van zijn vingers en tenen leiden. Beide jongens proberen toch te genieten van de kleine dingen des leven. Je Zal Het Maar Hebben is vanaf 20 maart tien weken lang elke dinsdag om 21.15 te zien op NPO 3. Dat meldt BNN. 

Van depressie tot schizofrenie en van het ontbreken van lichaamsdelen tot het uitvallen van organen. Tim: "Het is een heel mooi en fascinerend seizoen geworden. Het slingert van echt ingewikkelde aandoeningen naar de dood in de ogen kijken en weer terug, maar de zon schijnt alsnog voor iedere kandidaat. Ik heb er zelf weer veel van geleerd en ik denk dat het voor iedere kijker ook wederom een grote inspiratiebron kan zijn."

In de eerste aflevering ontmoet Tim naast Michiel ook de 17-jarige Sumeia. Zij lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Als gevolg van deze neuro-psychiatrische aandoening heeft ze geen controle over haar ledematen. Haar favoriete sport voetbal heeft ze moeten opgeven, maar wel beoefent ze de Koreaanse zelfverdedigingssport Hapkido op wedstrijdniveau.

Door: Redactie Nationale Zorggids