Normal_zwembad_zwemmen_kinderen

Het aantal buitenzwembaden met een rookverbod neemt snel toe. Waar er vorig jaar nog maar een paar zwembaden waren die het roken verboden hadden, zijn dat er inmiddels dertig. Alle buitenzwembaden in Amsterdam zijn rookvrij, evenals het zwembad in Veenhuizen en openluchtzwembad in Klarenbeek. Met de zomer in aantocht gaan alle buitenbaden langzamerhand weer open. Dat meldt RTL Nieuws. 

Tot nu toe stuiten zwembaden op weinig weerstand. Het lijkt erop dat bezoekers snappen dat er niet gerookt mag worden op plekken waar veel kinderen aanwezig zijn. “Voordat het verbod er was, kregen we wel klachten over peuken op de grond en dat mensen in de rook zaten. Nu zijn de reacties positief. En mensen snappen het ook wel. Ze vinden he of heel fijn, of zien het als iets wat toch niet tegen te houden is”, aldus badmanager Ilija Melisie van het Twentabad in Hengelo.

Het Longfonds laat weten tevreden te zijn met het toenemende aantal rookvrije buitenbaden, maar gaat voor een volledig rookverbod bij alle Nederlandse zwembaden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids