Normal_kaars_kerk

Slachtoffers van seksueel misbruik hebben een open brief geschreven aan het hoofdkantoor van de Jehovah’s Getuigen waarin zij het bestuur verwijten nog steeds niet te zijn uitgenodigd om hun verhaal te doen. Dat terwijl er inmiddels 276 meldingen van seksueel misbruik bij de Jehovah’s Getuigen zijn gedaan, meldt het ministerie van volksgezondheid. 

De brief is opgesteld door de stichting Reclaimed Voices. Deze stichting werd eind vorig jaar opgericht, onder andere met het doel om in kaart te brengen hoe groot het probleem van seksueel misbruik bij Jehovah’s Getuigen is. Ook pleit zij voor een beleidsverandering bij Jehovah’s Getuigen en bewustwording van de ernst van het probleem bij de overheid.

Het bestuur van de Jehova’s Getuigen heeft de stichting eind december laten weten de bevindingen te zullen overwegen en even de tijd te willen nemen u op een en ander te beraden. "Inmiddels zijn er bijna vier maanden verstreken en constateren wij dat u niets meer van u heeft laten horen. Wij vragen ons ernstig af of u het probleem rond seksueel misbruik binnen uw gemeenschap wel serieus neemt", zo schrijft Reclaimed Voices. 

De brief is op 19 april geschreven met het verzoek om binnen twee weken te reageren. Dit is vooralsnog niet gebeurd. 

Door: Redactie Nationale Zorggids