Normal_politie__auto

De moeder die afgelopen zondag haar dochtertje wegnam van haar pleegmoeder, wil terug naar Litouwen. Dit heeft de moeder zelf op Facebook gezegd, echter is Bureau Jeugdzorg van mening dat dit niet kan wegens haar emotionele instabiliteit. Dat meldt de Telegraaf. 

De biologische moeder van het meisje Deimante  Zasytyte verblijft sinds 2012 in Nederland. In 2013 verloor ze echter haar baan en huis, maar haar dochter was op dat moment al bij een pleeggezin ondergebracht. Bureau Jeugdzorg wilde haar haar dochter wel teruggeven, maar onder bepaalde voorwaarden waaraan zij niet kon voldoen.

Bureau Jeugdzorg bleef de moeder van het meisje zien als emotioneel stabiel, iets wat volgens haarzelf onterecht was. Desondanks had ze haar dochter heel even terug. Totdat ze aankondigde naar Litouwen te willen vertrekken. Sindsdien zit het vijfjarige meisje weer in een pleeggezin.

De jeugdbeschermers maken zich zorgen over de situatie van het meisje. “Anders wordt de politie niet ingeschakeld en een opsporingsbericht uitgevaardigd”, aldus een woordvoerder. Later vandaag zal de politie mogelijk met meer informatie komen.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat een biologische ouder zijn of haar eigen kind ontvoert. Afgelopen februari ontvoerden ouders hun eigen baby, omdat ze gefrustreerd waren dat het kindje uit huis was geplaatst. Het babymeisje werd in oktober uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. In het ziekenhuis werden bij haar gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd. De ouders ontkennen het kindje te hebben mishandeld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids