Normal_rss_entry-136197

Het bestuur van de gemeenschap van Jehova's Getuigen ziet geen grond voor het instellen van onafhankelijk onderzoek naar de aard en de omvang van seksueel misbruik. Dat heeft minister van Rechtsbescherming Sander Dekker gisteren aan de Tweede Kamer geschreven. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Stichting Reclaimed Voices liet eerder deze maand weten 267 meldingen te hebben ontvangen over misbruik bij de Jehova's Getuigen. Het bestuur van de Jehova’s Getuigen heeft de minister echter te kennen gegeven dat zij de afgelopen jaren al kinderbeschermingsmaatregelen hebben getroffen en slechts door een gering aantal personen zijn benaderd met beschuldigingen van kindermisbruik.

De minister noemt de reactie van het bestuur teleurstellend, maar schrijft dat hij geen mogelijkheid heeft om de Jehova's Getuigen te verplichten mee te werken aan een dergelijk onderzoek. Dekker vindt het ook teleurstellend dat de Jehova's Getuigen niet in gesprek willen met de stichting waarin slachtoffers zich hebben verenigd.

Door: Redactie Nationale Zorggids