Normal_lunch__eten__kind__kinderen__lunchbox__overblijven__tussenschoolse_opvang

Kinderen die te weinige groenten eten, krijgen van hun ouders weleens voedingssupplementen voorgeschoteld. Zo krijgen ze alsnog de vitaminen binnen die ze nodig hebben, maar volgens De Consumentenbond hebben kinderen deze pillen helemaal niet nodig omdat ze alsnog voldoende vitamientjes binnenkrijgen via bijvoorbeeld fruit, aardappelen, melk en volkoren brood. Dat meldt de Telegraaf.

Het RIVM sluit zich aan bij het standpunt van de Consumentenbond. Kinderen hebben eigenlijk bijna nooit last van een tekort aan vitamines omdat ze deze hoe dan ook binnenkrijgen. Supplementen zijn dan ook overbodig.

Voedingsdeskundige Yvet Noordermeer gaat nog een stap verder en meent dat voedingssupplementen voor kinderen helemaal niet goed zijn. “De kwaliteit van de pillen is niet goed, ze zijn veelal chemisch gemaakt. Er zit vaak suiker in de pilletjes om ze zoet te maken voor kinderen. Ze smaken naar snoepjes. Soms zit er zelfs aspartaam (een kunstmatige zoetstof) in zulke pillen. Dan weet je dat er je er ver vandaan moet blijven”, aldus Noordermeer tegen de Telegraaf. 

Door: Redactie Nationale Zorggids